Spring naar inhoud

Inline frame

Formeel onderwijs

Oefenen voor het inburgerings- of staatsexamen


Bent u in Nederland met een verblijfsvergunning? Dan is inburgeren bijna altijd verplicht. U kunt dit controleren op de site van DUO of dit ook voor u geldt. Kijk op: www.inburgeren.nl en www.duo.nl


Tijdens het examen leert u naast lezen, luisteren, spreken en schrijven ook over de Nederlandse cultuur en arbeidsmarkt kennen. Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Lees hier meer over op www.inburgeren.nl en www.blikopwerk.nl. 


Maar inburgeren kan ook met het Staatsexamen Nederlands als 2e taal (NT2). Dat is vooral geschikt als u daarna verder wilt studeren in het Nederlandse onderwijs (MBO, HBO of universiteit). Daar vind u meer informatie over op www.staatsexamensnt2.nl


Als u extra wil oefenen kunt u daarnaast ook les volgen bij een taalhuis. Kijk op de pagina voor informeel onderwijs om er meer over te lezen. Klik hieronder op het dichtsbijzijnde taalhuis voor contact.


Baanbrekend Drechtsteden, het samenwerkingsverband tussen de Randstad Groep Nederland en de Sociale Dienst Drechtsteden, is een succes.