Spring naar inhoud

Brede Welzijnsinstelling Papendrecht (BWI)

logo bwiDe BWI biedt verschillende vormen van ondersteuning. Cliëntondersteuning via het Sociaal Team Papendrecht en de Sociaal Raadsvrouw voor vragen over juridische zaken en financiële problemen. Ook bieden wij ondersteuning aan mensen die voor elkaar zorgen (mantelzorg).

Als je vrijwilligerswerk wilt doen om de taal te oefenen, of om onder de mensen te komen, kunnen wij je op weg helpen. Je kunt zelf kijken welke vrijwilligersfuncties er beschikbaar zijn op de website van onze vacaturebank. Of maak een afspraak met één van de medewerkers van het vrijwilligerssteunpunt voor een gesprek over wat een leuke en geschikte vrijwilligersfunctie voor je is.


Verder heeft de BWI gebouw De Spil. Daar vinden verschillende activiteiten plaats. Er zijn clubs die biljarten, bridge spelen, kegelen, klaverjassen, sjoelen en stijldansen. Deze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers. Ook kun je in De Spil 's middags een kopje koffie of thee drinken. Zaterdagmiddag is er vrij biljarten, voor mensen die geen lid van een club willen worden.


Locaties

Kantoor en vrijwilligerssteunpunt: Seringenstraat 16, 3353 VJ  Papendrecht.
De Spil: Stellingmolen 184, 3352 BM  Papendrecht.


Kosten

Ondersteuning en vrijwilligerssteunpunt zijn gratis. Voor deelname aan de activiteiten betaalt u een jaarlijkse eigen bijdrage aan de BWI (€ 36,80 voor 1 club per week, € 71,10 voor 2 of meer clubs per week). Voor sommige clubs betaal je ook een klein bedrag voor de 'lief-en-leedpot'.


Doelgroep

Ondersteuning en vrijwilligerssteunpunt is er voor iedereen vanaf ca. 18 jaar. Ondersteuning voor mensen die zorgen voor een ander is er zowel voor volwassenen als voor jongeren. De activiteiten in De Spil zijn voor ouderen (vanaf ca. 55 jaar).                            


Toelichting

Voor meer informatie kun je bellen met ons kantoor. Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Ook kun je een e-mail sturen.


Contact

T 078 6154741  
E info@bwi-papendrecht.nl
Contactpersonen vrijwilligerssteunpunt: Judith van Gulik en Pauline van der Kraan, bereikbaar via e-mail vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl

www.bwi-papendrecht.nl
www.vrijwilligersvacaturespapendrecht.nl