Spring naar inhoud

Stichting Crabbehoeve, Taalcafé

logo crabbehoeve

Crabbehoeve heeft laagdrempelige informele (inloop)bijeenkomsten met taalaanbod rond spreken en luisteren (en in mindere mate lezen en schrijven). Dit gaat in de vorm van spelletjes, gesprekken, opdrachten etc. Het is geen opleiding. Het zijn wekelijkse informele bijeenkomsten op maandag van 14.00 - 16.00 uur. 


Locatie

Van Karnebeekstraat 2, 3317 KX Dordrecht.


Kosten

Geen.

Doelgroep

Volwassen inwoners van Dordrecht die vooral hun spreekvaardigheid willen verbeteren. Dit kunnen mensen met een anderstalige achtergrond zijn (NT2), maar ook mensen die in Nederland zijn geboren (NT1). De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle niveaus (de deelnemers komen, als het nodig is, in verschillende groepen). Een heel klein beetje Nederlands spreken of begrijpen is wel handig, omdat het met elkaar praten voornamelijk gaat aan de hand van spelletjes en opdrachten.


Toelichting

Het doel van het Taalcafé is in eerste instantie het vergroten van de spreek- en luistervaardigheid, zowel qua durf als qua vaardigheden. En dit op een speelse en gezellige manier zodat men zich beter kan redden in de maatschappij. Eerst in de eigen directe omgeving, later ook wat betreft het volgen van een opleiding of het vinden van werk. In tweede instantie gaat het om het vergroten van het sociale netwerk. (Spreek)taal en ontmoeting en gezelligheid gaan hand in hand.


Contact

Contactpersoon: Inge Wolfs
T 078 7633082 (Crabbehoeve) / 06 10594829
E info@crabbehoeve.nl / ingezuidendijk@gmail.com
www.crabbehoeve.nl


foto crabbehoeve