Spring naar inhoud

Vrijwilliger worden

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?


Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met slechts een paar uur per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? En wil je vrijwilliger worden? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Het vrijwilligerswerk is ook geschikt voor studenten. Bij sommige studies kun je het zelfs opnemen als onderdeel van je opleiding.

Wat kun je verwachten?

Wekelijkse taalontmoetingen met een anderstalige of een groepje anderstaligen bij jou in de buurt. Ondersteuning van de coördinator van de taalcoachorganisatie. Er zijn verschillende mogelijkheden als taalvrijwilliger. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een als taalmaatje, maar je kunt  ook een Taaloefengroep doen met meerdere deelnemers.

Wat levert het jou op?

  • Een mooi, nieuw en kleurrijk taalcontact
  • Uitjes en intervisiebijeenkomsten met andere taalcoaches en anderstaligen
  • Bijzondere gesprekken en ervaringen
  • Intervisie en verdiepingstrainingen
  • Basistraining van Stichting Lezen & Schrijven

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar taalonderwijsdrechtsteden@gmail.com.


Kijk voor het trainingsaanbod of voor andere vrijwilligersvacatures op de website van het Vrijwilligershuis Drechtsteden: www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl.

Baanbrekend Drechtsteden is gevestigd in het kantoor van de
Sociale Dienst Drechtsteden.